Tänk om....

Det finns 4 "händelser", eller snarare utvecklingslinjer, som om dom inte skett (på det sätt dessa historiskt utvecklade sig) så hade jordelivet innehållit avsevärt mindre våld, förtryck, krig o lidande. 

Dessa 3 är:

- Pengar
- Religion
- Språk
- Politiska system

Hade människan evolutionärt skapat ett gemensamt språk o medbestämande, skippat religionstänk o ist. tänkt natur, allomslutande energi och krafter vi inte förstår el. ens bör försöka förklara, skapat ett system av rättvis fördelning ist. för pengar/valuta så kan jag garantera att vi haft en bättre planet på alla tänkbara sätt.

Nåväl, det är en utopi som aldrig kommer finnas men man kan ju drömma.

Denna snubbe, på Youtube, visar i sina videos vad nyfikenhet och språk kan ge för möten. Säkert 75 % av jordens folk är öppna och varma. Även försiktiga, skeptiska och avvaktande utifrån sin bakgrund men öppnar sig oftast om dina intentioner är goda. 

Å här har vi kärnan. I detta fall språk. Ingen Nigerian el. Kines i USA tycks ens föreställa sig att en vit man kan deras språk. När han visar sig kunna det öppnar dom sig på ett underbart sätt.

Vi bär alla på kopiösa mängder fördomar. Möten o samtal/dialog är själva fundamentet för att lösa konflikt. I Sverige tror jag det är försent. Dels för att Sverige till stor del attraherat de 25 % som INTE är öppna o varma. Dels har Sverige en nedvärderande "klappa på huvudet" mentalitet gentemot invandrare. Lite underförstått ett: "Vi skall nog hjäääälpa dig din lille odugling" å det är en exceptionellt dålig strategi för att integrera.

"Våra" svenska politiker av idag vill jag påstå är de sämsta ett uttalat demokratiskt land kan ha. Eller omformulerat - Västvärldens idag mest ointelligenta människor med makt. Dem har helt tappat det. Dem har glömt vad "folkvald" betyder. Dem har begränsad förmåga att prioritera och överblicka. Deras "Main Focus" är egen agenda (antirasism, klimat, egen vinning, globalism, kommunism....etc) och det dem gör är försöka vinna genom att övertyga det icke övertygbara. Det leder till värre o värre personangrepp och mer o mer politisk kaos.

Men nog om.ankdammen (får bara puls av att ens tänka på skiten).

"Världen" borde lära sig fler språk o bara möta andra kulturer "hands on" som snubben i dessa Youtube videos.

Stay safe my friends! ❤️

Klicka på länk ->

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tillitskultur kontra klankultur....

Apokalypsen

Medvetandet....