Framtidens Sverige....


Jag brukar ha visioner. Ja faktiskt t.o.m. "varsel" (ibland) om saker som komma skall. I detta fall är det kanske mer spekulation än vision men jag känner att detta nog kan stämma.....kanske?

Det är nog ingen, eller iaf mkt få, som anser att Sverige blivit bättre och tryggare det senaste 10 åren. Ärligt talat måste man nog vara dum i huvudet, mentalt sjuk eller fast i en social kontex som kräver viss åsikt (för att accepteras) om man anser dylikt. Det att Sverige är tryggt och välfungerande år 2021 vill säga.

Jag har aldrig varit PK. Jag har aldrig känt att jag måste låtsas att jag inte ser verkligheten. Jag har aldrig fattat den "kod" många svenskar tycks leva efter. En dold kod som styr vad man får säga, uttrycka o göra. En slags ständig sordin på äkta åsikter och känslor (mkt ljugande också). En feg konsensusmentalitet där det är viktigare att ingå i det gråa och anonyma kollektivet än att stå för den man är. 

Vi är ett nedtonat, ängsligt och konfliktundvikande folk som jag eg. inte har så mkt gemensamt med i dess nuvarande tappning. Men så har iofs inte svensken alltid varit (å alla är det inte). Långt ifrån.... Svensken är ättling till krigare (karoliner o vikingar) = Hårda, kärva och modiga nordbor som överlevt kyla, svält, krig, kamp, hårda kunga-ätter, pest, häxbål, tyfys (o andra sjukdomar).....etc. Men sen kom industrialismen och (speciellt) socialismen/marxismen. Folket formades till en myndighetsstyrd och trygghetsknarkande grå massa. Denna process inledes efter andra världskriget, eller eg. under andra världskriget. "Folkhemmet" skapades och det var de facto kanske det (på ytan) bästa och mest välfungerande samhälle som funnits.

Men tyvärr innehöll detta socialistiska samhällsbygge tillika folkhem en naivitet som gjorde att det var dömt att falla samman.... 

Först ett förtydligande som sig bör. Mina reflektioner/analyser bygger INTE på personliga åsikter om ex. invandring o olika folkslag. Det tycks dock vara närmast omöjligt för svensken att separera analys/betraktande från personlig åsikt? Dessutom tycks svensken (mest troligt andra länders medborgare också iofs) tro sig veta vad man "egentligen menar och tycker". Den attityden är inte bara förmäten utan, för mig, ett bevis på en oförmåga att tänka bredare/djupare än bara eget beteende/åsikt. Således blir iaktagande/analys av företeelser och samhällsfenomen ofta av många svenskar just likställt med personlig åsikt. Å det kunde tidigare irritera mig. Men så lärde jag mig att inte utgå ifrån att folk är intelligenta och analytiska. Livet blir enklare om man utgår från att folk är trångsynta och enkelspåriga. Då blir det en trevlig överaskning när man stöter på objektiv intelligens. Vilket de facto sker ganska ofta numera eftersom folk i Sverige blivit modigare i att uttrycka det man tänker på riktigt. Räddhågsenhet som bottnar i ointelligent marxistisk/socialistisk o extrem åsiktskonsensus kopplat till politisk samhällsstyrning har pågått nog länge nu anser (förhoppningsvis) många....

Med det sagt - Åter till ämnet!

Även om ambitionen att skapa ett mångkulturellt paradis byggts på "solidaritet mot din broder" (är ju mest män man hjälper i detta land) på "flykt" (max 25 % som flyr från konflikt, förföljelse o krig) så är det en extremt naiv ambition. Ett mångkulturellt samhälle som bygger på vänlighet, tillit, solidaritet, konsensus och ärlighet är faktiskt en utopi som nog bör stanna vid en fin tanke.

Men eftersom svensken också, förutom naivitet, bär på en globalt närmast unik "terrier-hybris", trots sin litenhet (antal svenskar i världen) så lät inte svensken detta stanna vid enbart en fin fantasi/tanke. Det hade varit att föredra om denna utopiska vision kunde ha stannat vid en teori kan man tycka när man nu tittar i backspegeln o konstaterar "Told you". Det kanske kunde räckt med ngr politiskt korrekta kvasi-vetenskapliga studier vid vänsterstyrda lärosäten likt Södertörns Högskola istället för förverkligande?

Men nu blev det inte så i landet "brunsås och mellanmjölk". För i detta land har vi både hybris och är übergoda fega o grå humanister. Likt bajs för en fluga lockas tyvärr kriminella kräk till naiv vänlighet (som kan utnyttjas fullt ut) så att vi som land nu är ett paradis stämmer iofs. Ett paradis för kriminella kräk vill säga....

På samma sätt som manliga sektledare, psykopater, kvinnomisshandlare, bedragare m fl tycks ha ett sjätte sinne för att lokalisera och identifiera kvinnor som är sårbara för manipulation och kontroll tycks denna "förmåga" finnas i ett större globalt kontext. 

Kriminella organisationer uppmärksammade Sverige alltmer under 1980- & 90-talen. Å vårt land blir, med sitt tillitssystem där alla bidrar till välfärden som man inte utnyttjar utan man delar solidariskt på skattefinansierade stöd såsom sjukpenning, pension och försörjningsstöd etc, alltmer ett veritabelt smörgåsbord för kriminella klaner, drogkarteller, människosmugglare, svart vapenhandel...osv. Patetiska straffsatser och mer rättigheter än skyldigheter för kriminella. Ett folk med närmast noll våldskapital och en genuint naiv- och godtrogen inställning till främlingar. Man tror gott om allt o alla m.a.o. är  ju perfekt mylla för ohyra s.a.s.

Å ett land som länge hade en statsminister som uttryckte sig i termer av "Mitt Europa bygger inga murar" & ”Vi såg det kanske inte komma" är som en magnet för kriminella organisationer och klaner. Så naiva, och de facto ointelligenta, uttalanden ger möjligheter omöjliga att ignorera för folk med ont uppsåt.

Denna naivitet och ambition att skapa ett solidariskt och mångkulturellt Shangri-La (till land) skapar i sig en nationell utsatthet och sårbarhet men, mina vänner, Sverige "nöjer sig" inte med enbart denna sårbarhet. Sverige har utöver detta skapat ett nationellt skam-system som bygger på en politiskt korrekt definition av vad som är rasism och inte. En exceptionellt snäv definition skall tilläggas. En "teater" uppstår i denna definitions kölvatten. Ett falskt skådespeleri som skapar normalisering av ex. censur i tidningar (pixlade bilder på icke nordiskt utseende), koder för polisen för invandringsrelaterade brott, politiska partier som försvarar o hyllar det som är svensk blir automatiskt kallade rasistiska/fascistiska, åsiktsstyrda nyhetsutsändningar i statlig tv, politiska påverkans-kampanjer för att stoppa och stänga ner alternativa media på webben (man har t.o.m. skapat epitet som "hatsajter"), smutskastande och utfrysning av sanningssägande offentliga personer, mörkande kring skolresultat och etnicitet på gärningsmän (våldtäkter och gängkriminalitet), asocialt och kriminellt beteende förklaras med termer som utanförskap, social utsatthet, socioekonomiska faktorer....etc. Vid våldsamma och vidriga brott görs inte sällan gärningsmannen till ett offer (med svåra uppväxtförhållanden) om han är från ett utomeuropeiskt land.

Således blev "smörgåsbordet" Sverige (för kriminella) t.o.m. en ala carte buffé, dignande av rysk kaviar, tryffel, champagne, paté, oxfilé och andra godsaker. Det är iofs svårt att uppskatta omfattningen av hur illa det är eftersom svensk "åtgärdstrategi" (för samhällsproblem) bygger på censur, mörkande, charader, blundande och rena lögner, för det man inte ser finns väl inte? Grovt uppskattat har det svenska migrationsexperimentet och visionen om ett mångkulturellt paradis kostat (inkl. kostnader för fusk, kriminalitet, bistånd, vård, bidrag mm) ca 6000 miljarder mellan 1985-2020. Jag tror iofs att det är för lite men det ger en "intressant" insikt om vad naiv godhet kostar oss skattebetalare.

Här kan man ju diskutera vad det får kosta att vara solidarisk och god. Men eftersom svenska politiker aldrig ens övervägt att fråga folket om man vill ha denna mångkultur så går jag inte in på det. Man kan även diskutera vad som påverkat Sverige på ett positivt sätt med vår extrema migrationspolitik. Som har det de facto berikat mer än raserat osv. Men det får bli en annan blogg.

VISIONEN:
Vad tror jag då om Sveriges framtid?
Jag tror ur-svensken, med hjälp av alla invandrare som är en tillgång för Sverige (vettigt folk) o som ju är svenskar, hittar åter till den vilande tuffhet vi ändå bär på genetiskt historiskt. Jag tror vår artiga tillits-"persona" kommer få ge vika för en överlevnafsstrategi och slumrande "jävlar-anamma" som vaknar ju sämre och mer otryggt vårt samhälle blir. När vi inser att beväpnade tonåringar och skitsnackande kretiner till politiker egentligen inte alls har mandat att diktera våra liv och vår ängsliga pk-fasad slipats bort kommer vi pö om pö skapa ett nytt Sverige. När inte längre politiskt skapad skam- och skuldkänsla över sunda åsikter tystar oss kommer vi skapa något nytt. Det har faktiskt uppstått redan här uppe i norr.
Vilket....vad?
Jo, nämligen s.k. "byalag".

Byalag - "Ett byalag är den institution som invånarna i en by organiserar sig i. I äldre tid hade byalaget en mer juridisk funktion, då byalaget bl.a. utsåg sändebud till sockenstämman, alltså föregångarna till dagens kommunfullmäktige. Idag är byalag-funktionen ofta social med till exempel arrangemang som midsommarfirande, valborgsfirande, julmarknad, bytidning och trivselkvällar på programmet, men de flesta byalag och byföreningar fungerar även som rådgivande instansi kommun- och reginala frågor."

Ergo - Jag tror alla vettiga svenskar (oavsett rötter) kommer skapa "enklaver". Små samhällen som bygger på hur Sverige fungerat tidigare med tillit, konsensus kring sådant som ordning, grannsamverkan, trygghet, säkerhet mm. Dvs i stor utsträckning själva tillse att samhällsfuntioner upprätthålls o fungerar (mat, vård, säkerhet/trygghet, skola, infrastruktur, ekonomi). Huruvida man ser risker eller fördelar med dylikt beror nog mest på hur mkt man själv har att förlora eller vinna på det. Själv ser jag mest fördelar.

Mångkultur är iofs en nobel tanke men tyvärr bara en fantasi enligt mig. Eller eg. beror det på hur man definierar begreppet och på vilka kulturer man mixar s.a.s. Det är lite som mat. Man kan uppskatta (t.o.m. gilla el. älska) olika maträtter för sig men aldrig få för sig att blanda dom. T.ex älskar jag sill och semlor. Jag är också mycket förtjust i kebab, kladdkaka m. vaniljglass och pölsa, potatis och rödbetor. Det lockar dock inte att hälla ner alltsammans i en stor bunke.... Hälla över öl, vin, whisky o pepsi max lime å sen röra om och hoppas på nått mumsigt. 

Vad jag vill ha sagt med den provokativa liknelsen är att även om man önskar att alla bara kunde umgås och komma överens så är det inte så att verkligheten per automatik är sån. Å där kommer den svenska naiviteten o hybrisen in i bilden. Denna naivitet och hybris i kombination med det ängsliga kynnet (rädd att skiljas ut från konsensus- och pk-fårskocken) har i detta land skapat den "perfekta stormen".

Min vision är dock att det kommer uppstå "Gated Communitys" två punkt noll. Istället för att det byggs murar runt  kvarter där rika lever skyddat tror jag likasinnade kommer skapa små städer/samhällen dit fler likasinnade söker sig. Vi och dom kommer bli norm. Människan är nämligen bara ett djur under den tunna fernissan av civilisation. Vänlighet, dialog, förståelse, flera chanser mm är en fin tanke men funkar inte när saker ställs på sin spets. Den svenska diplomatin kommer förlora mot våldskulturer då vi inte har verktyg att hantera dom. Kan man som fårskock inte begränsa vargarna och inkapacitera dem utifrån för få vakthundar och burar så kommer vargarna ta över och vinna. Om man, likt den svenska fårskocken, inte ens ser vargarna och hindrar vakthundarna, ja t.o.m. tror att vargarna är Golden Retrivervalpar är det såklart ännu värre.

Man måste tala till våldsverkare på deras språk s.a.s. Vare sig man vill eller inte. Antivåld, diplomati o dialog är fint och givetvis bästa inställning till livet men möter man människor som i generationer levt efter våldsnormer funkar inte den metoden för det ses som vekhet man kan utnyttja. På samma sätt som vänlighet och förnekande inte hjälper den misshandlade kvinnan. Vissa vargar måste kedjas.....punkt!

Detta är givetvis ingen sanning. Det är en vision och random "babbel". Men jag tror den vettige självälskande svensken kommer vakna till slut (dvs sluta vara ängslig o självhatande). Å då tror jag Sverige kommer bli olika områden.

Dels våldsutsatta ghetton där kaos, droger, machoideal och våld råder (mer än idag). 
Dels enklaver/"byar" där närmast egna lagar och regler styr tillvaron och där gamla svenska värderingar råder (tillit, solidaritet, trygghet, konsensus). Dock INTE vänster/socialism (censur o kontroll) utan gemensam konsensus byggd på medbestämande och ärlig öppenhet. 

Där även en medvetenhet om att fysisk styrka (våldskapital) ibland behövs för att försvara sig. Det räcker inte med goda antivåldsintentioner. Man förstår att det finns håriga bestar utanför enklaven. Bestar man inte kan resonera med utan måste möta med det våld och den styrka dessa bestar begriper. Bestar man inte bjuder in utan man låter tanken om att det vore fint om besten var som vi förbli just en utopisk tanke.

Blogg Out!
  



  











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tillitskultur kontra klankultur....

Apokalypsen

Medvetandet....